utorok 17. septembra 2013

O Benátkach I.

Po dlhšej prestávke vás opäť pozývam užiť si so mnou Taliansko. Dnes to bude zo spomínaných Benátok. Keďže blogger nápor toľkých fotiek nie veľmi dobre znášal, rozhodla som sa ich rozdeliť na dva články. Dnes vás prevediem po našom prvom (nabitom) dni.


Kde začať? Benátky. Venecia. Kto tam bol, tak vie. Niet na svete iného mesta, ktoré by sa s nimi dalo porovnávať. Benátky sú očarujúce, pôvabné, okúzľujúce. Plné umenia a vody a gondol a kvetov a okeníc. Podmania si vás, získajú hneď pri prvej  príležitosti. Opantajú vás svojím jedinečným čarom. Dajú vám napiť zo svojej omamnej vône. Prežijete v nich chvíle, na ktoré nezabudnete, lebo samy Benátky sú nezabudnuteľné. Prechádzate sa po ich uliciach a cítite sa ako vo filme, lebo sa vám zdá, že vám presne podľa situácie hraje hudba. No to sa vám nezdá, lebo to vo vašej hlave hraje krásna hudba. Váš mozog je v delíriu. Je to ako v nádhernom sne. Tisíce gondol ukrájajú z vodnej hladiny, aby turistom ukázali svoje krásy. Pravidelné renesančné tvary budov vám vnášajú do duše pokoj. Obdivujete ich tvary. Počúvate zvuky čajok, holubov, vlnenie vody. Zastavíte a kocháte sa. Nezmôžete sa nič, len kývete hlavou a hovoríte si, že toto musí byť sen. Sen menom Benátky.


Áno, presne tak som to tam cítila, keď sme tam okolo tretej poobede dorazili. A viete čo je na Benátkach najlepšie. Že to na vás hneď všetko vybalia. Načakajú na slávnostné vyvrcholenie. V Benátkach sa cítite neobyčajne aj na tej najobyčajnejšej ulici. Privítajú vás hneď po príchode z vlakovej stanice so všetkou grancióznosťou. Bum a máme ťa. A už si náš. Benátky, som vaša!


Predsavte si, že vyjdete z vlakovej stanice a uvidíte toto!


Na tie lampy mám úchylku.


Zbadala som prvý mostík a fotila ako divá.


Most Rialto, najznámejší pohľad na Benátky.


A tu sme už na námestí sv. Marka, toto je konkrétne Bazilika sv. Marka, ktorá patrí k Dóžovmu palácu.


Tá čajka tam doslova pózovala, nedalo sa neodfotiť si ju.


Dóžov palác.


Riasy.


Pokus o nočné fotenie. Večer sme si sadli na schody vlakovej stanice, ktorú sme mali na tri minúty od izby a obdivovali sme nočné Benátky. Vrátili sme sa najesť a potom sme si na to isté miesto sadli na schodíky k vode, ktorá začala stúpať a do druhej rána sme tam sedeli a rozprávali sa. Benátky sú cez noc ešte krajšie!


To je všetko z prvého dňa, nabudúce sa môžete tešiť na ďalšie fotky z Benátok.

9 komentárov:

  1. Tak tento príspevok ma úplne dostal! Ako keby som ho písala ja!!! Presne vyjadruje moje pocity, tiež sme boli v Benátkach...presne pred týždňom :). Máš nádherné fotky :). Teraz aspoň viem, že nie som jediný blázon, čo hneď keď vystúpil z vlakovej stanice začal okamžite všetko fotiť :D Každý most...presne ako si písala :D :D Fotila som všetko, ako keby som sa bála, že mi niečo unikne...a potom sa prehrabávať cez to množstvo fotiek :D :D. Nočné benátky ti veľmi závidím. My sme tam prišli okolo 13 a odchádzali okolo 17-18. Ale cez noc to musí byť nádhera.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To musí byť krásne miesto, tam by som sa nafotila odušu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. aach, konečne sa dajú u teba komentáre normálne písať a čítať... nemám pocit samomluvy :D krásne benátky, šla by som hneď!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem za všetky pekné komentáre a som rada, že sa aj nová šablóna páči :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja som bola pred par rokmi na karnevale a bolo uzasne!

    Pozyvam na giveaway o Bielenda balicek, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/09/bielenda-super-mega-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  6. krasne fotečky,,,,ja jsem zila tenrkat v Milane par mesicu, a chtěla jsem se strasne do benatek podivat, ale kvůli praci mi to nevyslo :(fnuk...ale urcite se pojedu jednou kouknout...:)
    prijd se podivat take ke me budu rada :)

    www.olivains.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. aj ja som tam bola tento rok :)) a chcem sa tam ešte vrátiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Moc pěkné fotky:-), do Benátek bych se určitě moc ráda jednou podívala:-)
    Jinak pokud ráda soutěžíš, tak se určitě zúčastni GA, která u mě zrovna probíhá:-)
    Růžová GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Když jsem byla v Benátkách, byla to zrovna dovolená, kde jsme ztratili foťák, takže nemám fotky... Ale tvoje jsou skvělé a vrací mi vzpomínky :) A to jsme tam byla jen jedno odpoledne a večer... :)

    OdpovedaťOdstrániť

Every comment makes my day!