nedeľa 6. apríla 2014

O zime pred dvomi rokmi, na ktorú nikdy nezabudnem.

Chodili sme do kina. Chodili sme do lesa. Chodili sme vedľa seba s ubíjajúcou túžbou dotknúť sa toho druhého. Ani jeden sa však nevedel odhodlať. Milovala som ten pocit keď mi na obrazovke mobilu zasvietilo: Nová správa. Cítila som keď to bolo od neho. Niekedy som na to len tak niekoľko minút mlčky pozerala a hádala, čo asi píše. To očakávanie, tie sekundy pred tým, ako som správu otvorila, boli ako predohra. A keď už bolo po tom, každé jedno jeho písmenko som si v hlave prehrávala a analyzovala. Ležala som na posteli pod rúškom tmy, cez okno prechádzali len slabé lúče pouličného osvetlenia a dumkala, predstavovala, hútala som. Spaľovala ma túžba vedieť, či sa to vôbec stane. Nie, verila som v to. Nič iné mi nezostávalo. Malo to klasickú kompozíciu divadelnej hry. Nevinné stretnutie, nečakané zistenie, relatívne hladký priebeh a potom bum. Čas na peripetiu. Po prekonaní poslednej prekážky to už však išlo strmo do výšin neba zaľúbencov.

Bolo to počas pravého zimného nedeľného večera. Napadol čerstvý voňavý sneh, bolo ho viac ako za celú zimu dokopy. Vládol anjelský pokoj. Keď nie teraz, tak už nikdy. Na zasneženú kapotu auta napísal prstom moje meno. Usmiala som sa. Chce ma. Pozorne som počúvala každé jeho slovo, no reagovať sa mi nechcelo. Dovtedy sme si to užívali, veď neišlo o nič (a pritom o tak veľa), no začínali sme byť čoraz viac nervóznejší. Zrazu ma však nakopla záhadná sila a naznačila som mu, aby ma chytil za ruku. Pevne som mu ju stláčala, opatrovala som si ju, pýšila som sa ňou pred zatúlanými okoloidúcimi. Odviezol ma domov a na zvyšok večera sa vôbec nepamätám.

5 komentárov:

  1. Děkuji za komentář a tvůj názor :) vážím si každého takového. Já jsem asi příliš velká perfekcionistka a když se mi něco nezdá perfektní, musím to napravit. Asi to není normální.
    Pěkně jsi to napsala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. krasne!

    Inak pozyvam na giveaway o GUCCI RUSH 75ml, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovedaťOdstrániť

Every comment makes my day!