štvrtok 2. januára 2014

O novoročných potešeniach.

Cítim sa tak nejak novo. To je toho, je predsa začiatok nového roka! Neide však o to. Nový rok beriem len ako číslo, nikdy som si vtedy nedávala žiadne predsavzatia. Netvárim sa, že odteraz bude všetko lepšie. Lepšie to môže byť od akéhokoľvek času, odkedy si poviem, že to bude dobré, pretože to, ako sa cítim začína v mojej hlave. Poviem si, že som spokojná, šťastná a taká aj budem. Jasné, ovplyvňujú to aj vonkajšie okolnosti, ale to je to umenie žiť. Nedať sa skoliť tými zlými vecami. Využiť všetko vo svoj prospech.

Ale spať na začiatok. Cítim sa nová pre pár vecí. V prvom rade, a za to som rada najviac, som v posledný deň starého roka zistila, že som silná. Silnejšia ako som si myslela. To je tá sila prekonať zlo v živote, o ktorej hovorím. Priateľov otec ma pred (nielen) jeho zrakom urazil, ponížil. Jasné, mohla som s plačom odísť, alebo mu to vrátiť. Ja som však prirodzene vybrala tú najlepšiu možnosť. Vydržala som, stála som tam ďalej s hrdou hlavou a nič som mu na to nepovedala. Dala som mu možnosť uvedomiť si, že v prvom rade ponížil a ublížil sebe. Ukázal svoju pravú tvár. Ukázal, že sa nevie správať. Ukázal, že je úbohý, keď uráža niekoho, kto mu na to nemôže nič povedať. A zatiaľčo on porušil všetky pravidlá, ja som ukázala, že ich ovládam. Neukázala som žiadnu zo svojich kariet, odteraz je v pozícii slabšieho on. Uvedomujem si, že slabšie povahy by sa zosypali. Preto túto udalosť nepovažujem za čiernu stránku môjho života. Práve naopak, ďalšiu lekciu, ktorou som sa niečo naučila, vďaka ktorej som zistila, že som silná.

Ďalšie veci, ktorých začiatok ma teší nie sú už takého hrdinského charakteru. Prvou je skutočnosť, že sa začalo skúškové a že to nie je až také zlé ako som si myslela. Hádam aj dopadne úspešne. Teda odteraz keď si už verím ako lev, ktorého znamenie nosím, to ani inak dopadnúť nemôže. Nepripúšťam si, že ak nespravím skúšku z minulého roka, tak ma vyhodia.

V neposlednom rade ma teší, že som si v pondelok konečne objednala notebook! Trikrát hurá! A tešiť sa môže aj tento blog, čaká ho totiž zmena vzhľadu a aktivita ako sa patrí.

Výsledná bilancia: dvaja natešení a jeden skostnatenec porazený. Myslím, že na začiatok roka celkom slušné.

2 komentáre:

  1. Neviem presne, čo sa stalo, ale obdivujem ťa :) Ja by som to asi nedokázala, bodaj by som bola emočne silnejšia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi to tu nebudem konkretizovať, ale ďakujem, tiež som bola prekvapená sama sebou :)

      Odstrániť

Every comment makes my day!