piatok 3. januára 2014

O ničom a o všetkom.

Nechápem ako je možné mať počas skúškového na blogu zvýšenú aktivitu. Napriek tomu sa jej mnohí tešíte. Ja sa horko-ťažko dostávam k napísaniu aspoň tohto príspevku. Veci sa u mňa majú tak, že ma čaká už len posledná skúška (najťažšia). A to až o týždeň. Bola by som bez seba nebyť jednej veci, a to tej, že na skúšku z minulého roka mám už len dva pokusy. Prečo ten prvý nevyšiel rozoberať nebudem, len by som sa zas zbytočne rozčúlila.

Keď som si prečítala niekoľko blogových novoročných predsavzatí, nikde som nenašla: pozerať viac filmov, zatiaľčo: čítať viac kníh bolo v každom jednom. Úprimne, nechápem, ak by som si predsavzatia dávala, napísala by som si: dokopať sa k pozretiu aspoň jedného filmu týždenne. Ale viete čo z toho vyplýva? Pre väčšinu ľudí je pozeranie filmov jednoduchšie ako čítanie kníh. U mňa je to naopak. A viete čo ešte? Toto vôbec nemusí byť pravda, lebo je vedecky dokázané, že väčšina ľudí si myslí, že nie je väčšina ľudí. Ale viete čo ešte? Americkí vedci vraj najnovšie zistili, že ľudia veria všetkému čo americkí vedci zistili. Takže kde som to bola?

Nedávno som si uvedomila, že vysoká škola ma naučila myslieť "konštruktívne" (ak sa to dá takto povedať), pozrieť sa na všetko z toľkých hľadísk, koľko som len schopná nájsť. Má to aj negatíva. Už neviem k ničomu zaujať postoj. Už neviem povedať či s niečím súhlasím, alebo nie, lebo ak o niečom začnem rozmýšľať, po minúte sa dostanem k prapodstate všetkého a tým som skončila, lebo ďalej už ľudská myseľ nepúšťa. A že rozmýšľam vždy nad niečím! Prišlo vám napr. niekedy čudné, že keď prší, každý vytiahne dáždniky? Mne vždy, a to aj napriek tomu, že to spravím tiež. Ale aké pochabé to je! Veď dážď je tá najprirodzenejšia vec na svete! Vtedy sa zastavím a pozerám na tú čudnosť a v duchu sa smejem. Viem, že by to nikto nepochopil. Čo z toho všetkého vyplýva? Som tolerantnejšia, ale bez názoru (respektíve s príliš veľa názormi), čo vysvetľuje predchádzajúci odsek (odstavec je nespisovný, to len tak na okraj).

Vedeli ste, že desiata sa prejavuje nižšou chuťou kvôli vyššiemu obsahu chlebovej zložky. Ja som nad tým hútala snáď odjakživa a minule som na to konečne prišla!

A ešte sa mi minule zapáčil jeden citát. "Ospravedlnenie neznamená, že priznávate, že ste sa mýlili, ale že si vzťah s tým človekom vážite viac ako svoje ego." A tiež ešte tento, ale ten určite poznáte.

Ešte viem: "Chráňte sa pred človekom, ktorý prečítal iba jednu knihu."

7 komentárov:

  1. Jsou lidé, které se u učení nudí a proto dělají kopec věcí kolem, jenom aby nad těmi sešity a prezentacemi nemuseli sedět. A tak třeba píší články. Ve větších intervalech, než kdykoliv během roku, kdy mají nohy hozené na stole a nemají žádné povinnosti, ale ani důvod k prokrastinaci :D To už je tak.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hm, aj ja som si všimla tú zvýšenú frekvenciu príspevkov u ostatných :D To s pozeraním filmov chápem, ja musím mať napríklad konkrétnu náladu, aby som si pozrela určitý film (napr. nie príliš veselú náladu, keď si chcem pozrieť drámu). Ale popravde som si tiež dala predsavzatie, aby som prečítala viac kníh. Mňa vysoká škola núti používať cudzie slová, čítať knihy nezaujato (to sa dá?!) a premýšľať, načo mi to bude :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem za príjemný sobotný článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. napriklad mne skuskove skoncilo 20.12 cize teraz mam do polky februara volno :)

    Posledne dva dni Nobilis Tilia giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  5. fuuuha :D ja som si tiez predsavzala tie knihy, ale nahodou, minuly rok som si predsavzala aj filmy. chcela som si ich pozriet sto, ale pozrela som si iba cca 78. a tento rok som to vypustila, pretoze si vravim, ze radej menej predsavzati a viac sa na nich sustredit. a tak ich mam iba 32 :D ale hovorim im skor ciele ako predsavzatia :)

    OdpovedaťOdstrániť

Every comment makes my day!