pondelok 10. marca 2014

O jednom výlete.

Keď som v utorok už druhý deň po sebe vstávala o pol piatej s tým, že cestou do školy a v škole musím ešte dokončiť tú najotrasnejšiu úlohu, asi si viete predstaviť, akú náladu som mala. To som však ešte netušila, že v ten deň pôjdem na výlet. Áno, presne tak som sa cítila, keď som nechtiac rozospatá nastúpila do nesprávneho autobusu. Namiesto pol hodiny na diaľnici som si užila necelú hodinu v dedinách medzi PO a KE. Pustila som si mojich milovaných IMT Smile a išlo sa. Celý čas som nespustila oči z okna. Nevedela som kam pozrieť skôr. Ak niekto povie, že Slovensko nie je nádherná krajina, tak ho ľutujem. Preto, že tú krásu asi ešte nevidel. Ja som nemohla nič iné, len sa usmievať. Želala som si, aby sa dal zastaviť čas, mohla som z autobusu vystúpiť a bosá so širokou sukňou si pobehať po rannej rose. Točiť sa do kruhu, pozerať na oblohu, dýchať a žiť. Počúvať ako znie život, ako mi hralo z mobilu.



Prečo väčšinou (takmer vždy) fotím len mikro? Jednak si myslím, že môj fotoaparát na nič iné ani uspôsobený nie je (alebo aspoň ja ním nič iné, čo by sa mi aspoň trochu páčilo, odfotiť neviem), ďalší dôvod je, že si myslím, že zdokumentovať atmosféru sa dá len cez tieto detaily, ktoré tak tvoria skladačku, pomocou ktorej sa dá pekne vyskladať a nakoniec, asi mám pre takéto fotky úchylku, alebo čo. Jednoducho sa mi to páči a hotovo.

6 komentárov:

  1. Ja sa tak cítim zakaždým, keď idem dlho vlakom, autobusom, autom... kochám sa prírodou okolo a nechápem ĺudí, ktorí tú krásu nevidia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak krásne si to napísala, že sa na moju zajtrajšiu 2 - hodinovú cestu do školy začínam aj tešiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. pridavam sa do klubu :) tiez rada pozeram cez okno pocas cesty autom a je jedno, ci prsi, snezi, svieti slnko. vzdy je na co pozerat. aj v meste aj na dedine, ale najma medzi lesmi.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. máš fakt dobré fotky. :) aký máš foťák a objektív?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, ale objektív nemám žiadny, mám len obyčajný digitálny fotak Olympus VG 130 ;)

      Odstrániť

Every comment makes my day!