sobota 24. mája 2014

O dieťati prírody.

Konečne je tu to obdobie, kedy mám v izbe teplo. Je orientovaná na severo-východ, takže je tam po väčšinu roka zima. Konečne je tu obdobie, kedy sa večer zúfalo snažíte vetrať, aby ste sa v noci mohli vyspať. Konečne je tu obdobie, kedy vyjdete von a ovalí vás hrejivé teplo a môžete chodiť po dvore bosí.

Posledné dva dni som sa večer len unavená hodila do postele. Ale bolo mi dobre. Túlam sa po vonku, bicyklujem, sem-tam niečo odfotím, bežím po tráve po kolená ako šialená. Ale je mi dobre. Predvčerom som sa vybrala sama na prechádzku prírodou. Okrem toho, že ma celú cestu sprevádzal mekot oviec som videla dva jelene a dva zajace. Jedla som lesné jahody. A to všetko len 10 minút od domu. Niekedy aj keď sa človek pozerá, nevidí. Stačí sa však len vydať tou istou cestou v inej nálade, otvorenej a priateľskej a človeku sa otvoria brány, o akých ani nesníval.  

Včera sme sa pre zmenu vybrali s priateľom na bicykle. Bicykle veľmi nemám v láske, a aj preto som na začiatku dosť nadávala (dobre, tak celú cestu). Mám radšej keď sa môžem v pokoji pokochať krajinou. Nakoniec to bol ale veľmi vydarený výletík. Síce som domov prišla celá zablatená, ale videli sme kone a vlčie maky, za ktorými sme pôvodne išli. K šťastiu mi chýbala už len návšteva osamelého stromu uprostred lúky, ktorý vidím každý deň cestou do školy. Škoda, že priateľ zamietol môj návrh vyšplhať sa do jeho konárov a prenocovať tam, keď sa už stmievalo. No čo už, som dieťa prírody. 


6 komentárov:

  1. Ja mám izbu orientovanú na východ a slnko mi ráno nedá spať :D Ale aj tak sa tomu teším :) Presne takto to cítim s prírodou aj ja. Veľa ľudí si nevšíma, čo máme okolo seba, tak nech si tie radosti vychutnajú aspoň deti prírody :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ani nevíš jak ti tu přírodu všude kole tebe závidím. Já bydlím v Praze a cestou do školy vidím akorát skleněné budovy a černý tunel metra. Krásné fotky !! Už aby byly prázdniny a já si mohla také dopřávat podobné výlety.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) ja ti pre zmenu veľmi závidím tú Prahu, bola som tam len raz, pred dvomi rokmi a zamilovala som si ju, tými starobylými uličkami by som sa vedela túlať hodiny!

      Odstrániť
  3. Protože bydlím na vesnici, do přírody to mám taky kousek, ale vůbec mi nevadí spojení příroda a sport, takže ráda vyrážím na brusle,kolo a nebo na procházky. Ono to totiž člověka neuvěřitelně nabyje energií. Potom se alespoň ten život snáší o trochu líp než jindy. Kolikrát mi i stačí vzít knížku a jít si ven číst. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. K přírodě mám vřelý vztah už od malička, proto občas v Praze trpím. Je to takový betonový les, ale časem jsem si našla zákoutí, kde si připadám úplně mimo civilizaci.
    O to víc si pak užívám výjezdy na venkov za příbuzenstvem, toulám se po lesích a hlavně fotím. Ty Tvé fotky jsou neskutečně krásné, hlavně světlo a barvy, úplně z toho sálá teplo a pohoda :)

    OdpovedaťOdstrániť

Every comment makes my day!