sobota 30. augusta 2014

O Londýne V.

Piaty, posledný, deň sme mali na pláne len oddychovanie v parkoch - chvalabohu! Takže Hyde Park, Regent´s Park a ešte trh Camden market.

Najprv sme sa vyvalili na trávu v Hyde Parku, hneď pri jazere Serpentine, kde si plávali kačky, labute, čajky a mohli ste si prenajať čln. Bola nedeľa, takže v parku bolo plno ľudí, ktorí sedeli na dekách s piknikovými košmi. Ležali sme tam asi 2-3 hodiny a verte či nie, každého nás na tvári spálilo, a to pofukoval pomerne studený vietor a bolo max 25 stupňov. Potom sme sa vydali do Regent´s Parku, kde som nakŕmila holuby a kačky nevšímajúc si nápis, že ich kŕmiť nemáme, lebo sú až prežraté, zatiaľčo ostatní pokračovali v oddychu. Nato sme sa vydali do jednej špeciálnej časti parku, ružových záhrad kráľovnej Márie. To bol raj! Pochytil ma fotiaci ošiaľ. Kvety + fotoaparát + ja, to je smrteľná kombinácia. Napriek mojim protestom sme sa hneď pobrali ďalej, na trh v Camden town, na ktorý je z parku len kúsok. Nanešťastie sme sa zdržali hľadaním fish&chips, takže sme na trh dorazili práve keď zatvárali. Stihli sme si však ešte v jednom stánku to typické britské jedlo dať, a to za polovičnú cenu. Vyskúšať som chcela aj britský čaj s mliekom, na ten už ale neostal čas. Najlepšie bolo, keď boli okolo nás všade samí punkeri, metalisti, ľudia s prepichnutým hádam všetkým, s vlasmi farieb dúhy a samými ostňami a kamarát zahlásil, že teraz sa mu konečne začína páčiť Londýn.

Z Camdenu sme sa pomaly pobrali na zastávku, z ktorej sme sa coachom dostali v noci na letisko. Ešte prečkať niekoľko hodín do skorého rána kedy nám to letelo a domov!


černoch, ktorý v Speaker´s Corner rečnil o legalizácii držania zbraní v GB

 

začína Regent´s Park


brána do ružových záhrad kráľovnej Márie


Absolutely fabulous


English Miss


Quaker star - táto sa mi páčila najviac


Woods of Windsor - toto sa nedalo neodfotiť



Týmto sa séria článkov o Londýne končí. Na jednej strane si hovorím, že chvalabohu, lebo ma ich príprava stála veľa času a trpezlivosti. Na druhej strane bolo pekné si spätne na výlet ešte zaspomínať. Ako som už spomínala, bolo to úžasné. Počasie nám vyšlo na výbornú, nepršalo ani jeden deň, a to vraj v Londýne veľa prší. Dokonca som sa zamilovala do britského prízvuku, a to som dovtedy na každého, kto povedal, že sa mu páči, pozerala či je v poriadku. Ale to sa asi nedá, nebyť v Londýne a nemilovať ten jazyk.

I. časť
II. časť
III. časť
IV. časť

napísala Rebeka

7 komentárov:

  1. Londýn je super, veľmi pekné fotky!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. takéto články mám asi najradšej zo všetkých. Krásne fotky , užitočné informácie a človek má pocit, že aspoň na chvíľku sa dostane na vysnívané miesto :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvělé fotky .. je z nich cítit pohoda. Musela sis to parádně užít :) Také bych se do Londýna hned podívala.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. máš u mňa nomináciu na Liebster award tag. :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Londyn je uzasny! inak presne ako mas prvu fotku tak tam som bola na kavicke pred 5 mesiacmi :) och! hned by som sa vratila!

    Pozyvam na koncoletnu SKIN IN BLOSSOM giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/08/koncoletna-skin-in-blossom-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť

Every comment makes my day!