sobota 6. septembra 2014

O filmoch.

Napriek dlhej pauze pokračujeme v skultúrňovaní blogu a po knihách to dnes budú filmy. Niektoré z nich som bola tento rok nútená pozrieť si do školy a neľutujem! Siahnite po týchto ak máte chuť na:

niečo romantické

Remember Sunday (2013)
zdroj: tvgoodness.com

Keď čašníčka Molly (v podaní Rory z Gilmore Girls) stretne konečne muža svojich snov, netuší, že ten trpí stratou krátkodobej pamäte. Tento TV film s problematikou podobnou ako v 50 first dates dokazuje, že zaľúbiť sa dá každý deň odznova.

Elegy (2008)
zdroj: aceshowbiz.com

Film o tom, aké je to milovať ženu. Film o umení. Film o živote a smrti. Film citlivý. Naviac, očarujúcej Penelope Cruz sa nedá povedať nie.

Endless love (2014)
zdroj: youtube.com

Táto romantická dráma rozpráva príbeh prvej lásky, ktorá vie rozvrátiť celý váš doterajší svet. Pre mnohých možno klišé ako hrom, pre mňa príjemná oddychovka. Za pozretie stojí už len kvôli Gabrielle Wilde, o ktorej keď si po pozretí filmu prečítate, že je 25-ročná modelka a má syna, nebudete veriť.

niečo premakané

Fightclub (1999)
zdroj: inktank.fi

Keď Jack stretne Tylera, ktorý mu ponúkne ubytovanie ak mu jednu vrazí, hneď je mu jasné, že týmto jeho nudný život končí. Na prvý pohľad film o bitkároch v sebe skrýva aj hlbšie myšlienky. Ak na prvýkrát záver nepochopíte, odporúčam pozrieť ešte raz, tak ako ja.

Inception (2010)
zdroj: parisbyfoot.com

Sny a podvedomie, to je hlavný motív tohto thrilleru. Cobb dostane zákazku na vnuknutie myšlienky neznámemu človeku zatiaľčo ten spí. A keďže chce chce svoje deti ešte niekedy vidieť, musí ju prijať a úspešne zvládnuť. Film prepracovaný do najmenšieho detailu vás určite uchváti.

Falling down (1993)
zdroj: german.fanshare.com

Will Foster stratil všetko: manželku, dcéru, prácu a ilúzie o dobre a spravodlivo fungujúcej kapitalistickej spoločnosti. Film, pri ktorom som sa chytala za hlavu a hovorila si, kam to naša západná civilizácia speje.

In time (2011)
zdroj: film.com

Spolu s hlavným hrdinom Willom sa zobúdzame do sveta, v ktorom namiesto peňazí vládne čas. A tu by som skončila. Našťastie to pri skvelej myšlienke neskončilo, viac vám však prezrádzať nebudem. Prajem vám, aby vás tento film pohltil aspoň tak, ako mňa.

niečo vtipné

Bad teacher (2011)
zdroj: teachingenglishspain.com

Keď sa zlatokopke Elizabeth zdá, že je krôčik od toho, aby bola za vodou, jej snúbenec sa ju rozhodne opustiť, a tak jej neostáva nič iné ako opäť začať učiť. V škole si nájde ďalšiu obeť, hlúpučkého kolegu, ktorý je však z bohatej rodiny, a tak sa začína ďalší lov. Je presvedčená, že svoje dosiahne  po plastike pŕs, na ktoré však peniaze nemá, a tak si všetko odnášajú jej žiaci. 

The other woman (2014)
zdroj: aceshowbiz.com

Newyorská právnička Carly sa pri randení riadi určitými pravidlami. Jedným z nich je aj to, že si nikdy nezačína so ženatými chlapmi. Keď však svojho súčasného prekvapí doma a otvorí jeho žena, nie je jediná, ktorá je sklamaná a nahnevaná. Preto sa rozhodnú spojiť sily a pomstiť sa mu. Netušia však, že čoskoro sa ich tím rozrastie o ďalšieho člena.

alebo jednoducho na dobrý film

Black swan (2010)
zdroj: theanimalpics.com

Balerína newyorského baletu Nina začína žiť sen svojej matky - vyhrala konkurz na hlavnú rolu v Labuťom jazere. Tá však zahŕňa nielen Bielu labuť, Nininu "comfort zone", ale aj tú Čiernu. zmyselnú a prefíkanú. Milovníci umenia si tu prídu na svoje - prepracované zábery, príbeh, réžia.

Thelma&Louise (1991)
zdroj: bestmoviesbyfarr.com

Kamarátky Thelma a Louise sa vydajú na babskú víkend, to však ešte netušia, že na plánované miesto sa už nikdy nedostanú. Po tom čo Louise zastrelí chlapa, ktorý sa pokúšal jej kamarátku znásilniť sa však vydajú na inú cestu, cestu úniku pred zákonom, najvzrušujúcejšiu cestu ich života. Oplatí sa pozrieť aj kvôli mladému Bradovi Pittovi, ktorého úprimne nemám nijako zvlášť rada, tu však aj ja musím pripustiť, že mal úžasnú rolu.

Daydream nation (2010)
zdroj: highdefdiscnews.com

Keď sa stredoškoláčka Caroline Wexler aj s rodinou presťahuje do malého mysteriózneho mestečka akoby na konci sveta, zdá sa, že si tam s nikým nemá čo povedať. A potom vstúpi na scénu jej učiteľ angličtiny. Tento film si musím pozrieť ešte raz, mal určité čaro, ktoré presne popísať neviem, ale určite stojí za to pozrieť si to. Už len kvôli Kat Dennings, bez ktorej by tento film nebol čím je.

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001)
zdroj: screenmusings.org

Jedného dňa objaví čašníčka Emélie vo svojom byte starú škatuľu s vecami predchádzajúceho nájomníka a tá jej nedá spať až kým ho nevypátra. Úplne unikátny, milý film, ktorý dokazuje, že osud nikdy nespí a ktorý nemôže vyvolať iné reakcie než úsmev na tvári.

Viaceré asi poznáte, ale ak som niekoho k niektorému filmu inšpirovala, som rada. V tom prípade príjemné sledovanie!

napísala Rebeka

5 komentárov:

  1. Black swan i Amélie je moje srdcovka ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tipom na filmy sa vždy poteším, už som ani nemala čo pozerať :) Z tvojho výberu som videla asi len Inception a In time, za mňa super. Tak verím, že aj ostatné ma oslovia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. z týchto som videla len The bad teacher a The other woman a oba boli skvelá oddychovka na pobavenie:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. vždy mám problém rozhodnúť sa čo pozerať, takže tipy sú fajn, prvé dva ma zaujali, penelope mám rada. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zaujaly mě asi 4 filmy (většinou ty romantické, na ty já jsem:P), takže zkusím nějaké postahovat :)

    OdpovedaťOdstrániť

Every comment makes my day!