piatok 20. marca 2015

O tom, ako by nám znel život, keby sme ho počúvali.

Keď budeš robiť stále to isté, nemôžeš očakávať iné výsledky.

Keď si píšem so svojím milým, je to zvláštny pocit, lebo tu je večer a tam dnešné ráno. Správy posielam v podstate do minulosti, a on mne do budúcnosti. Paradox je, že sme obidvaja v tej istej chvíli, ale aj nie sme. A mám také sentimentálne nutkanie napísať mu, aby si vážil každý okamih, keď si spomeniem na to, ako som ja premrhala deň a on má zatiaľ čistý štít. Poviem si, že zajtra už využijem každú minútu naplno, ale pokračuje to takisto. A potom mi raz tak minule preplo a z ničoho nič som sa rozhodla pustiť si film. Ktorý mi príde pod ruku. Veď v zozname ich mám toľko! A ruka mi padla na About time. Verím, že v živote náhody neexistujú, a vtedy sa mi to len potvrdilo. About time je film o vážení si každého okamihu a tešení sa z maličkostí. Je to jeden z najkrajších filmov, aký som kedy videla, ak nie vôbec najkrajší. Taký milý, utešený, optimistický, jednoduchý, ale zároveň veľký. Už dlho vo mne žiaden film nezanechal takú veľkú odozvu a bol to jeden z mála filmov (veľmi veľmi mála - myslím, že taký bol len jeden), ktoré ma až rozplakali. A ignorujte na ČSFD komentáre niektorých expertov, že je to sladká naivná hlúposť. Je to prvý film, ktorý nepropaguje rozvody, neveru a rozvrátené rodiny. Chvalabohu.

Potom som minule išla do školy. Bolo pravé poludnie, slnko pripekalo tak, že som si rozopla kabát a pozorovala som chlapca, ktorý sa hral s bielym šteniatkom. A zrazu som vedela čo musím urobiť - vydržať týždeň bez počítača a internetu. Napriek ich nepopierateľným kladom mám v poslednom čase čoraz silnejší pocit, že mi internet a sedenie pri počítači nerobí dobre (aké prekvapivé!). Preto som sa to rozhodla riešiť takto radikálne. Týždeň nie je večnosť, takže verím, že to hravo zvládnem. Jednoducho viem, že toto teraz potrebujem. Chcem viac žiť, chcem si vychutnávať každú chvíľu, chcem čítať dobré knihy a byť spokojná. A ak to niekto cíti podobne, budem veľmi rada ak sa pridá! Garantujem vám, že tým zlepšíte svet. Aspoň ten svoj.

Keďže musím s priateľom na druhej strane planéty nejako komunikovať a aj bakalárku musím na niečom napísať (zaujímalo by ma, kto ju naposledy napísal na písacom stroji) nezačínam hneď, ale 17.4. Už sa na to teším!




Teraz to bude vyzerať tak, že si protirečím, ale vytvorila som si ešte jeden blog tu. Chcela by som naň písať len o knihách, takže sa mi to tu nehodilo. Dúfam, že ma to prinúti viac čítať a lepšie kriticky rozmýšľať. Veľa tam toho zatiaľ nie je, a možno ani nebude, ale ak si naňho sem-tam kliknete, budem len rada. 

10 komentárov:

  1. Fú, presne tak sa dosť často cítim... Že len premrhám deň, a mohla som toho toľko urobiť. S tým internetom to je zaujímavý nápad, myslím, že by to mnohým prospelo :) Film si ukladám a keď bude čas, určite si ho pozriem, keď je taký optimistický a pekný :) A krásne fotky! Vidím, že nie som sama, kto sa vyžíva v hmle a v kopcoch a v ovečkách :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite si ho pozri, bude sa ti páčiť :) a ďakujem, toto sú fotky z jedného dňa ešte niekedy v januári keď bola obrovská hmla, tak som fotila koľko sa dalo, taká príležitosť nie je vždy a keď mi zapozovali este aj ovečky :D

      Odstrániť
  2. Uuu, skvělej článek i fotky, mám z něj radost)) Na film kouknu, díky za tip!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásne! Ako vždy :) Poetické a zasnené :) A mala si! :))) Napísať mu o tom čistom štíte, ktorý Ty už večer nemáš :))) Nádherná myšlienka :) Niečo také by mi mohol niekto písať každé ráno... :))) Aj keď... sú tiež dni, v ktoré neľutujem ani jeden okamžik :) Kde boli ovečky fotené? Veľmi sa mi tam páči :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! Ovečky sú za naším domom, to je pri KE :)

      Odstrániť
    2. Hned za Tvojim domom?! :) Och Rebeka, Ty si stastna zena!!! :) Uprimne zavidim (a moc doprajem) :)))

      Odstrániť
    3. Nemusíš závidieť, nevyzerá to tam tak vždy :)

      Odstrániť
  4. Ďakujem za inšpiráciu a za možnosť prečítať si tie pekné myšlienky! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Every comment makes my day!