pondelok 24. augusta 2015

O novom i starom.

Všeličo je v týchto dňoch iné. Po dvore nám pobehujú už vyrastené kuriatka a štyri ešte nevyrastené mesačné mačiatka. Pred dverami nám skučí ich matka, zatiaľčo po matke kuriatok lezú mravce a muchy a bojíme sa, že tu už dlho nebude. Prežívam posledné dni tejto etapy nášho vzťahu so svojou láskou. Hrajem sa na statočnú a zisťujem, že na to pomáha to, ak sa naňho môžem nahnevať. Na ostaté bude čas neskôr. Opäť som o rok staršia a začína ma to vážne desiť. Svoje narodeniny som prežila písaním bakalárky pre spolužiačku.

A áno, keď už som pri tom, som bakalárka. Ani si neviete predstaviť, ako ma mrzí, že to oznamujem len tak, akoby som hovorila, že som si kúpila nové tričko. Ako ma mrzí, že sa z toho ani najmenej neteším. Život to tak však zariadil, však? Z tejto skutočnosti som sa mala tešiť V JÚNI a to tak, že budem skákať po plafón a mala som mať oslavu s veľa kvetmi, šampanským a bonboniérami. Namiesto toho som sa to dozvedela z mailu bez diakritiky v piatok večer a iba som sa nútene pousmiala. Popravde, bolo mi to už jedno. A to mala spolužiačka, ktorej som na svoje narodeniny dopisovala bakalárku, titul ešte predo mnou. Niekedy sa, jednoducho, môžete aj rozkrájať, ale život nezmeníte.

Na fotkách môžete vidieť najstarší dom v našej dedine. Vraj to bolo niečo ako stajňa pre zvieratá, teda nie obytný dom. Opustený bol už od môjho detstva. Mám naňho priamy výhľad z okna, no nikdy som mu nevenovala pozornosť, pretože ho obkolesoval plot zarastený kriakmi, cez ktorý ste si dom ani nevšimli. Teraz ho začali búrať a ja som ho stihla nafotiť ešte vcelku. Teraz je už vyprataný a bez strechy. Ešte taká zaujímavosť: človek, ktorý pozemok kúpil a ktorý dom začal búrať, sa večer po dni strávenom prácami na tom pozemku obesil.

4 komentáre:

  1. Aj keď si titul nemohla osláviť tak, ako si chcela, stojí to za gratuláciu! :) No viem si predstaviť, ako si sa cítila... Ten dom inak vyzerá dosť strašidelne, z fotiek aj z rozprávania. Ešteže si ho stihla odfotiť!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak toto bolo úžasne zaujímavé, krásne nafotené, no veľmi smutné :( Aj keď... vieš čo? :) Možno si nemala titul prvá a nadrela si sa na neho, no máš ho! :) A nič na tom nezmení ani to, že niekto iný ho dostal nefér spôsobom. To je jeho voľba. Ty si šla férovo a dokázala si to aj tak! :) A JA TI OBROVSKY OBROVSKY GRATULUJEM!!!! :)
    Je mi moc ľúto tých "posledných dní vášho vzťahu". Stále neviem či ide milý preč, či sa rozchádzate... No v každom prípade je krásne, že ste spolu boli a 100% to bude niečo na čo si aj neskôr vždy rada spomenieš :) Fakt :)))
    A nakoniec ešte obrovsky chvílim fotky!!! :) Dobre že si to stihla. A dobre, že si ich dala ČB! :) Moc som si ich užila! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. krásne fotky a tvoj príbeh? jednoducho je to život. niekedy sa človek akokoľvek snaží ale s určitého dôvodu to na prvý krát nikdy nie je dosť. niektorí si to jednoducho musia vyžrať a musia makať dvojnásobne ako iní. a potom sú tu tí, ktorí na to majú ľudí a bez nich by neboli na tomto svete nikým. ešte môžu byť radi že existujú ľudia ako ty. ja ti gratulujem k titulu, mňa snáď čaká tento rok, i keď ktovie, čo dovtedy bude. K domčeku, neviem prečo ale pôsobí na mňa, že si veľa za svoju existenciu prežil. takže možno je aj fajn, že sa niekto rozhodol mu trošku pomôcť, i keď to nedopadlo najlepšie. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem vám za pekné komentáre :) Vidím, že to s tou spolužiačkou vyznelo asi trochu inak ako malo. Ja som jej rada pomohla, dostala sa do prekérnej situácie, nie žeby na to nemala. A s priateľom sa nerozchádzame.

    OdpovedaťOdstrániť

Every comment makes my day!