pondelok 16. novembra 2015

O nevyfotených fotkách.

Dnes prinášam fotky zo dňa, kedy som po dlhom čase mala deň voľna, takže som hneď vedela čo s ním. S kamarátom sme sa vybrali k neďalekej priehrade. Jeseň bola práve vo svojej najväčšej kráse. Po dlhom čase som mala v rukách aj foťák, takže som fotila ostošesť. (Preto dnes tak veľa fotiek.) Musím povedať, že asi aj preto sa mi to už trochu zunovalo. Niekedy mám pocit, že je pravdivý argument ľudí v mojom okolí na to, prečo nefotia. Vraj si tak potom ten okamih neužijú. Ja som na to vždy odpovedala, že ja si to cez hľadáčik fotoaparátu užijem rovnako - a následne sa môžem z fotiek tešiť aj doma. V poslednom čase však začínam uvažovať o tom, že možno majú pravdu. Svoje urobilo možno aj to, že som tento rok prežila mnoho vlakových ciest a doslova ma iritovalo to, že nemôžeme zastaviť, aby som si spravila fotku. Mohla som len nečinne sledovať tú krásu z okna. A v duchu som zúfalo počítala, o koľko pekných fotiek prichádzam. Minule som však stála na záhrade a všimla som si úžasný západ slnka nad lesom s dvíhajúcou sa hmlou. Najprv som automaticky chcela bežať po foťák. Potom si však hovorím, že kým sa s ním vrátim, už to nebude ono. A tak som tam asi pol hodinu len tak stála a nevedela som sa vynadívať. Bol to asi najkrajší západ slnka. A možno práve vďaka tomu, že som so sebou nemala foťák.

2 komentáre:

  1. krásne fotky, milujem farby jesene a hlavne na fotkách. inak to je moja chyba čo ja vždy robím, keď vidím niečo krásne bežím po foťák a kým sa vrátim už to nie je ono, ale neviem si pomôcť. sú chvíle, kedy nedokážem fotiť, napr. keď má frajer zápas tak mám vždy zo začiatku tendenciu ho na ľade zachytiť a potom zistím, že v podstate sa tak zaoberám tým, aby boli fotky čo najkrajšie, že mi uchádza keď dá gól a to, či sa mu darí alebo nie. :/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Obávam sa, že do tohto štádia asi nikdy nedospejem... :) Ale podobne to cítim na nejakých podujatiach, koncertoch a pod., keď všade svietia mobily. Vtedy ako jedna z mála radšej nevyťahujem žiadnu fototechniku a len si užívam čaro okamihu a nasávam atmosféru. Aj tak sú vždy kvalitnejšie fotky od fotografov, ktorí sú za to platení. No keď ide o prírodu, neviem sa zriecť toho práva zachytiť okamih a uchovať si ho ako hmotnú spomienku :) No ak si takéto chvíle vieš vychutnať aj bez fotenia, super pre teba :) Ja som vždy mierne nešťastná, keď som v meste a nemám so sebou foťák a je ten najkrajší západ slnka na svete. (No mám ho aspoň v mobile :D)

    OdpovedaťOdstrániť

Every comment makes my day!