utorok 29. novembra 2016

O roadtripe po Francúzsku #1 (Angers)

Mám najlepšieho priateľa a kamarátov, ktorí neváhali ani minútu, keď som im ešte doma navrhla, aby ma prišli pozrieť. Väčšinu výletu sme mali nie najlepšie počasie a hlavne husté hmly, nocovali sme prevažne v najlacnejších hoteloch (v ktorých som sa cítila ako v karavane, alebo v kajute), cez deň sme sa stravovali len bagetami, auto som už nemohla ani vidieť, po celom dni som si večer v reštaurácii nemala čas vybrať vlastné jedlo, lebo som kamarátom prekladala jedálny lístok a vlastne vždy, keď bolo treba niečo vyriešiť, riešila všetko ja, ale ten týždeň bol jeden z najlepších v mojom živote.


Na výlet sme sa spolu vydali až v pondelok ráno, no návšteva mi pricestovala už v sobotu v noci. V (tú najdaždivejšiu) nedeľu som ich rýchlo previedla mojím mestom a pred dažďom sme sa skryli v (pre milovníkov histórie) slávnej ponorkovej základni z 2. sv. vojny, ktorá tu je. Na pláž som ich už nestihla zobrať, keďže komplex základne je obrovský a bola nedeľa (čo znamená, že sa vo Francúzsku nič "nedelá" a pár autobusov jazdí len do podvečera).

Pondelok bol deň D. Vyrazili sme až pred obedom a po necelých troch hodinkách sme už neboli v Bretónsku, ale v údolí rieky Loiry na prvej zastávke - v meste Angers. Hlavnou atrakciou sú tu asi zámok a hrázdené domy. Osobne ma mesto nijako obzvlášť neuchvátilo, vo Francúzsku som videla oveľa krajšie miesta, no kamarátom sa vraj páčilo.

Ak by to niekoho zaujímalo, celý náš výlet na mape vyzeral takto.

Autíčko, ktoré nás celý týždeň sprevádzalo. Požičiavali sme ho v spoločnosti Enterprise, ktorú môžeme len odporučiť.

4 komentáre:

  1. Úprimne, asi by som bola uchvátená aj z tohto mesta, keďže som vo Francúzsku nikdy nebola :) Prešli ste teda poriadny kus cesty! Máš skvelých priateľov (a priateľa :)), už sa teším na ďalšie fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chápem a priznávam, že ja som 5 minút po príchode do FR obdivovala aj lampy pri ceste :D No na pekné sa ľahko zvyká ;)

      Odstrániť
  2. Juu, tak toto je parada! :))) A uzasne sa mi pacili uvodne slova! A prva fotka!!! A strasne moc sa tesim na pokracovanie :) KONECNE!!! Uz som bola fotkami na IG navnadena a pomaly nedufala ze to das dokopy aj so slovickami... :) Dakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za milý komentár, hádam sa mi podarí dať dokopy aj zvyšok!

      Odstrániť

Every comment makes my day!