štvrtok 16. marca 2017

O roadtripe po Francúzsku #4 (Rigny-Ussé)

Zámok Ussé v obci Rigny-Ussé je od Chinonu, kde sme začali druhý deň nášho roadtripu, vzdialený len asi 10 km. Hneď pred zámkom tečie rieka Indre (podľa nej dostal názov aj department Indre-et-Loire, ktorý sa mimochodom spomínal v preklade, ktorý som len deň predtým poslala učiteľovi - taká modernejšia verzia školy v prírode, však?). Práve týmto zámkom sa v 19. storočí inšpiroval jeden z najznámejších francúzskych rozprávkarov Charles Perrault pri písaní Šípkovej Ruženky. Tým, že je dnes zámok v súkromnom vlastníctve, je tam trošku drahšie vstupné ako v iných zámkoch na Loire, no vidno to aj na interiéri, ktorý je kompletne zariadený, obsahuje obrovské množstvo dobových figurín (z tých som do článku vybrala len pár ukážok) a v donjone sa nachádza výstava k samotnej rozprávke. Aj celý areál zámku je veľmi pekne upravený, takže zámok určite stojí za návštevu.

Po prehliadke zámku sme už opäť nasadli do auta a vydali sa smerom späť do Bretónska. Po približne dvoch hodinách sme prišli do jeho hlavného mesta, Rennes. Keďže bola už tma a všetci sme mali dosť, mesto sme si nechali na nasledujúce ráno. Týmto sme ukončili druhý deň nášho roadtripu.


3 komentáre:

  1. Jeeeej Berenika Rebeka to je prekrasne! <3 :) Nemozem ani uverit ze v osobnom vlastnictve! Ake to musi byt, nieco take cele vlastnit co? :))) A moc moc chvalim vsetky fotky s kamaratmi! Krasne zaramovane, napadite... Velmi som si ich uzila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Och, taky bych se hned vydala na roadtrip... strašně krásné fotky <3

    OdpovedaťOdstrániť

Every comment makes my day!