štvrtok 29. decembra 2016

O uplynulom roku.

Tento rok som blog poriadne zanedbávala. A to z jednoduchého dôvodu - mám akýsi písací blok. A blok a blog predsa nejdú dokopy. Tento rok som konečne začala žiť, ako som o tom doteraz len snívala. Výsledok toho však bol, že mi nezostával čas na moje "rozjímania", nemala som čas na to uložiť si myšlienky. A napíšte niečo na blog s hlavou ako zamotané kĺbko vlny. Vždy keď som otvorila nový príspevok, rozsvietilo sa mi v hlave výstražné znamenie a po pár vetách som príspevok zavrela. Chcela som toho napísať tak veľa a všetko naraz, že by to nemalo hlavu a pätu. A tak som radšej nepísala nič. Čakala som na koniec toho blokového obdobia, ale to očividne samo neodíde. Preto teraz píšem tieto radky. Cítim sa ako prváčik, ktorý sa učí písať, no ako inak zablokovať blok?

Asi som to tu už spomínala, ale minulý rok bol jeden z najhorších v mojom živote. Tento rok jeden z najlepších, ak vôbec nie ten naj. Tým sa len potvrdilo to, čo vždy hovorím, že všetko zlé je na niečo dobré. Ak by rok 2015 nebol taký zlý, nevyprovokoval by ma k tomu robiť v tomto roku nové veci, ktoré mi toho toľko priniesli. Lebo vystupovať z komfortnej zóny sa jednoducho musí, ľudia! (A neverím, že to hovorím ja! ja! domasedka, melancholička, introvertka)

Ja som z nej vystúpila hneď na konci januára, keď som odišla na dva týždne do Českých Budejovíc, kde som sa s ľuďmi s ďalších piatich krajín Európy mala rozprávať po francúzsky a anglicky, čo mi predtým pripadal ako hororový zážitok. Tu sa mi však potvrdila ďalšia vec, ktorú stále hovorím, že nič nie je také strašné, aké sa na prvý pohľad zdá. Už počas toho som sa smiala sama sebe, čoho som sa vlastne bála. Tam mi prvýkrát v hlave skrsla myšlienka ísť na Erasmus a o pol roka na to som už sedela v lietadle do Paríža. Štyri mesiace vo Francúzsku bol neuveriteľný zážitok a hlavne skúsenosť (a keďže sa o tom rozpíšem niekedy inokedy, viac nepoviem). S pobytom v Česku sa mi však spája aj to, že som tento rok bola v televízii, pretože práve tam sme sa so spolužiačkami prihlásili do vedomostnej súťaže v RTVS. Ďalším míľnikom tohto roka bolo aj to, že som konečne vyhrala v nejakej prekladateľskej súťaži, škoda len, že o tom doteraz nemám žiaden dôkaz. Okrem toho som zažila aj iné zmeny, o ktoré som sa sama nepričinila, ako napríklad, že po dlhých rokoch mám konečne opäť psíka!

Aby som to zhrnula, tento rok bol skvelý len a len vďaka tomu, že som trochu pozmenila svoje myslenie. Začala som byť ľahkovážnejšia (v dobrom slova zmysle), nebrala som nič zbytočne vážne, snažila som sa netrápiť zlými vecami, ku všetkému som pristupovala s chladnou hlavou, neodmietala žiadnu ponuku a mala otvorenú a pozitívnu myseľ. A ak si do nového roka niečo prajem, tak len to, aby som ostala takáto.

Aký rok ste mali vy?


8 komentárov:

  1. Veľmi sa teším, že si mala taký dobrý rok a prajem ti, nech sa ti aj naďalej tak darí a hlavne nech si šťastná :) Môj rok nebol taký akčný, ale stále sa učím niektoré veci vnímať v lepšom svetle a hlavne sa menej trápiť, zamýšľať, stresovať, byť spokojnejším človekom... :) Ale zároveň musím ostať sama sebou, takže to úplne nezmením :D S písacím blokom to mám podobne, a pritom fotiek toľko, čo som chcela vyslať do sveta! Tie tvoje sú krásne, ako zo zimnej rozprávky. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Teda ako mi tieto Tvoje pismenka uz chybali... :) Nadhera!!! A obdivujem Tvoju odvahu na vsetky zmeny! :) A v tom najlepsom zavidim psika! <3

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Domasedka je oficiálně moje nové nejoblíbenější podstatné jméno :D

    OdpovedaťOdstrániť

Every comment makes my day!